1. avontuur
  2. Abyss

Film Abyss

5/5

Ontdek bij ons alles over de film Abyss. Wie is de belangrijkse acteur, welke genre heeft de film, is er een kijkwijzer en nog veel meer.

Uit het grote aanbod films is het soms lastig kiezen maar met de informatie die wij je geven over de film Abyss weet jij of dit een film is die je graag wilt gaan zien. 

Wil je recensies van andere kijkers lezen over de film ga dan naar Abyss op imdb.nl. Misschien is Abyss op Netflix te bekijken, maar dat weten wij niet zeker. Of je kunt Abyss streamen online als je een Abyss torrent kunt downloaden. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat Abyss op 123movies staat.

Specificaties over de film Abyss

Schermtype

Ed Harris

Genre

Avontuur

Kijkwijzer

AL

Speelduur

164 minuten

Regisseur

James Cameron

Gesproken taal

Engels, Frans

Ondertiteling

Engels | Frans | Grieks | Nederlands

Geproduceerd in welk jaar

1989

Omschrijving van de film Abyss

In dit adembenemende avontuur onder water genaamd Abyss, gecreëerd door schrijver/regisseur James Cameron (bekend van Titanic, Terminator 2: Judgement Day en Aliens), wordt de bemanning van een booreiland geconfronteerd met een mysterieus gezonken kernonderzeeër die ze moeten opsporen en redden. Een dappere duiker, gespeeld door Ed Harris (bekend van Apollo 13), raakt verwikkeld in een spectaculaire reis die zich afspeelt op een diepte van 500 mijl onder het zeeoppervlak. Hier wordt hij geconfronteerd met een geheimzinnige kracht die de wereld kan transformeren... of vernietigen. Naast Ed Harris schitteren ook Mary Elizabeth Mastrantonio (bekend van Consenting Adults) en Michael Biehm (bekend van The Rock) in de hoofdrollen. In Abyss worden kijkers meegenomen op een onvergetelijke reis naar de diepste regionen van de oceaan. De film neemt hen mee naar een wereld die nog nooit eerder zo indrukwekkend op het witte doek is vertoond. Met adembenemende visuele effecten en meeslepende actiescènes worden kijkers ondergedompeld in een spannend en mysterieus avontuur. Het verhaal, geschreven en geregisseerd door James Cameron, weet de kijker van begin tot eind te boeien met zijn unieke combinatie van spanning, actie en emotionele diepgang. Abyss is een film die de zintuigen prikkelt en het publiek meesleept in een wereld die zowel angstaanjagend als fasc.

Veelgestelde vragen over de film Abyss

Ed Harris is de hoofdrolspeler in Abyss. De volledige cast van Abyss kun je ook via imdb bekijken.

Het genre van de film Abyss is Avontuur.

De speelduur van de film Abyss is 164 minuten.

Om te bekijken waar Abyss te zien is bekijk je de filmagenda op internet.

De film Abyss wordt afgespeeld in Engels, Frans en de volgende ondertitels zijn beschikbaar: Engels | Frans | Grieks | Nederlands. 

Abyss is geproduceerd in 1989. Als de film recent is uitgebracht kun je Abyss in de bioscoop bekijken. Toch de beste plek om volop te genieten van een film! Soms zijn er ook filmavonden waarin ze oudere films weer laten zien. Bekijk de Abyss aanvangstijden op de website van de bioscoop van jouw keuzen.

Abyss heeft het volgende advies qua leeftijd: AL jaar.

Als je een film wilt huren kun je soms kiezen voor de blue ray optie, dan bekijk je de film in een betere schermresolutie. Check dus zeker of Abyss in blue ray te bekijken is.

James Cameron is de regisseur van Abyss.