1. romantiek
  2. Barry Lyndon

Film Barry Lyndon

5/5

Ontdek bij ons alles over de film Barry Lyndon. Wie is de belangrijkse acteur, welke genre heeft de film, is er een kijkwijzer en nog veel meer.

Uit het grote aanbod films is het soms lastig kiezen maar met de informatie die wij je geven over de film Barry Lyndon weet jij of dit een film is die je graag wilt gaan zien. 

Wil je recensies van andere kijkers lezen over de film ga dan naar Barry Lyndon op imdb.nl. Misschien is Barry Lyndon op Netflix te bekijken, maar dat weten wij niet zeker. Of je kunt Barry Lyndon streamen online als je een Barry Lyndon torrent kunt downloaden. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat Barry Lyndon op 123movies staat.

Specificaties over de film Barry Lyndon

Schermtype

Marisa Berenson

Genre

Romantiek

Kijkwijzer

12

Speelduur

178 minuten

Regisseur

Stanley Kubrick

Gesproken taal

Engels, Frans

Ondertiteling

Nederlands

Geproduceerd in welk jaar

1975

Omschrijving van de film Barry Lyndon

Barry Lyndon is een meeslepende film die het verhaal vertelt van een arme Ierse jongen die vastberaden is om de 18e-eeuwse Engelse adel binnen te dringen. De film, gebaseerd op de roman van William Makepeace Thackeray, volgt de opkomst van Barry Lyndon, gespeeld door Ryan O'Neal, terwijl hij op ingenieuze wijze rijkdom en privileges verwerft. Deze prachtige bewerking van Stanley Kubrick, bekroond met 4 Oscars ®, haalt inspiratie uit het werk van klassieke schilders. De kostuums en settings zijn nauwkeurig ontworpen om de sfeer van die tijd perfect weer te geven. Daarnaast werden er baanbrekende lenzen ontwikkeld om zowel binnen als buiten in natuurlijk licht te kunnen filmen, wat resulteert in adembenemende beelden. Barry Lyndon is niet alleen visueel indrukwekkend, maar ook een scherpe film die de historische periode tot leven brengt zoals nooit tevoren. Het is dan ook geen verrassing dat de film bekroond is met 4 Oscars ®, waaronder Beste Kunstregie/Décor, Cinematografie Kostuumontwerp en Bewerking (Adaptatie). Daarnaast heeft de film ook prijzen gewonnen bij prestigieuze instanties zoals de National Board of Review, de British Academy Awards en de Los Angeles and National Society of Film Critics. Met Barry Lyndon haal je een tijdloos meesterwerk in huis dat je keer op keer kunt bewonderen.

Veelgestelde vragen over de film Barry Lyndon

Marisa Berenson is de hoofdrolspeler in Barry Lyndon. De volledige cast van Barry Lyndon kun je ook via imdb bekijken.

Het genre van de film Barry Lyndon is Romantiek.

De speelduur van de film Barry Lyndon is 178 minuten.

Om te bekijken waar Barry Lyndon te zien is bekijk je de filmagenda op internet.

De film Barry Lyndon wordt afgespeeld in Engels, Frans en de volgende ondertitels zijn beschikbaar: Nederlands. 

Barry Lyndon is geproduceerd in 1975. Als de film recent is uitgebracht kun je Barry Lyndon in de bioscoop bekijken. Toch de beste plek om volop te genieten van een film! Soms zijn er ook filmavonden waarin ze oudere films weer laten zien. Bekijk de Barry Lyndon aanvangstijden op de website van de bioscoop van jouw keuzen.

Barry Lyndon heeft het volgende advies qua leeftijd: 12 jaar.

Als je een film wilt huren kun je soms kiezen voor de blue ray optie, dan bekijk je de film in een betere schermresolutie. Check dus zeker of Barry Lyndon in blue ray te bekijken is.

Stanley Kubrick is de regisseur van Barry Lyndon.