1. avontuur
  2. Ben Hur

Film Ben Hur

5/5

Ontdek bij ons alles over de film Ben Hur. Wie is de belangrijkse acteur, welke genre heeft de film, is er een kijkwijzer en nog veel meer.

Uit het grote aanbod films is het soms lastig kiezen maar met de informatie die wij je geven over de film Ben Hur weet jij of dit een film is die je graag wilt gaan zien. 

Wil je recensies van andere kijkers lezen over de film ga dan naar Ben Hur op imdb.nl. Misschien is Ben Hur op Netflix te bekijken, maar dat weten wij niet zeker. Of je kunt Ben Hur streamen online als je een Ben Hur torrent kunt downloaden. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat Ben Hur op 123movies staat.

Specificaties over de film Ben Hur

Schermtype

Charlton Heston

Genre

Avontuur | Boekverfilming | Religie

Kijkwijzer

16

Speelduur

214:00:00 minuten

Regisseur

William Wyler

Gesproken taal

Frans

Ondertiteling

Bulgaars

Geproduceerd in welk jaar

1959

Omschrijving van de film Ben Hur

Met trots presenteren wij u Ben Hur, een meesterwerk dat de filmindustrie voorgoed heeft veranderd. Dit epische epos heeft alles wat u zoekt: indrukwekkende kostuums, adembenemende decors en een ongekend budget dat destijds alle records brak. Maar dat is nog niet alles. Ben Hur is niet zomaar een film over het Bijbelse tijdperk. Het is een meeslepend verhaal dat de kijker meeneemt op een onvergetelijke reis door het leven van Judah Ben Hur, een Joodse edelman die gedwongen wordt tot slavernij door de Romeinen. Charlton Heston schittert in de rol van Judah Ben Hur en weet met zijn krachtige vertolking zowel fysiek als emotioneel te raken. Zijn ontsnapping uit een gevaarlijke slavengalei is een staaltje van doortastendheid dat u op het puntje van uw stoel zal laten zitten. Maar dit is slechts het begin van zijn avontuur. Tijdens een spectaculaire wagenrace in de arena neemt hij wraak op zijn kwelgeesten en komt hij oog in oog te staan met Jezus Christus, met wie hij profetische ontmoetingen heeft. De prestaties van Charlton Heston werden beloond met een Oscar voor Beste Acteur, terwijl Ben Hur zelf de prijs voor Beste Film in de wacht sleepte. Ook regisseur William Wyler werd bekroond met zijn derde trofee als Beste Regisseur. In totaal heeft deze film maar liefst 11 Oscars gewonnen, een record dat pas in 1997 werd verbroken door Titanic. En also.

Veelgestelde vragen over de film Ben Hur

Charlton Heston is de hoofdrolspeler in Ben Hur. De volledige cast van Ben Hur kun je ook via imdb bekijken.

Het genre van de film Ben Hur is Avontuur | Boekverfilming | Religie.

De speelduur van de film Ben Hur is 214:00:00 minuten.

Om te bekijken waar Ben Hur te zien is bekijk je de filmagenda op internet.

De film Ben Hur wordt afgespeeld in Frans en de volgende ondertitels zijn beschikbaar: Bulgaars. 

Ben Hur is geproduceerd in 1959. Als de film recent is uitgebracht kun je Ben Hur in de bioscoop bekijken. Toch de beste plek om volop te genieten van een film! Soms zijn er ook filmavonden waarin ze oudere films weer laten zien. Bekijk de Ben Hur aanvangstijden op de website van de bioscoop van jouw keuzen.

Ben Hur heeft het volgende advies qua leeftijd: 16 jaar.

Als je een film wilt huren kun je soms kiezen voor de blue ray optie, dan bekijk je de film in een betere schermresolutie. Check dus zeker of Ben Hur in blue ray te bekijken is.

William Wyler is de regisseur van Ben Hur.