1. drama
  2. Caligula

Film Caligula

5/5

Ontdek bij ons alles over de film Caligula. Wie is de belangrijkse acteur, welke genre heeft de film, is er een kijkwijzer en nog veel meer.

Uit het grote aanbod films is het soms lastig kiezen maar met de informatie die wij je geven over de film Caligula weet jij of dit een film is die je graag wilt gaan zien. 

Wil je recensies van andere kijkers lezen over de film ga dan naar Caligula op imdb.nl. Misschien is Caligula op Netflix te bekijken, maar dat weten wij niet zeker. Of je kunt Caligula streamen online als je een Caligula torrent kunt downloaden. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat Caligula op 123movies staat.

Specificaties over de film Caligula

Schermtype

Malcolm McDowell

Genre

Drama

Kijkwijzer

16

Speelduur

143:00:00 minuten

Regisseur

Tinto Brass

Gesproken taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Geproduceerd in welk jaar

1979

Omschrijving van de film Caligula

Deze film is een meeslepende en grensverleggende ervaring, vol met expliciete scènes en schokkend geweld. Het verhaal onthult de waanzinnige levensstijl van de Romeinse keizer Caligula, tot in de kleinste details. Van zijn sadistische martelingen en seksuele uitspattingen tot zijn incestueuze relatie met zijn zus, niets blijft onbesproken. Caligula is een draaikolk van seks en geweld, tot stand gekomen door een onwaarschijnlijke samenwerking tussen het prestigieuze Nude Magazine Penthouse, de gevierde Amerikaanse schrijver Gore Vidal, cultregisseur Tinto Brass en bekende karakteracteurs zoals Malcom McDowell, Peter O'Toole, Helen Mirren en John Gielgud. Caligula veroorzaakte een schandaal bij de oorspronkelijke release, voornamelijk vanwege de onverbloemde weergave van de losbandige seksuele uitspattingen van de Romeinse keizer, zoals prachtig in beeld gebracht door producent (en Penthouse-uitgever) Bob Guccione. Ondanks zijn controversiële reputatie wordt Caligula tegenwoordig gewaardeerd als een uniek epos, dat de toeschouwer meeneemt naar een wereld van decadentie en corruptie in het oude Rome. Deze film is echter niet geschikt voor minderjarigen vanwege de expliciete inhoud. Caligula is een meesterwerk dat de grenzen van de conventionele cinema doorbreekt en de kijker uitdaagt om de duistere en verboden kant van de menselijke natuur te verkennen.

Veelgestelde vragen over de film Caligula

Malcolm McDowell is de hoofdrolspeler in Caligula. De volledige cast van Caligula kun je ook via imdb bekijken.

Het genre van de film Caligula is Drama.

De speelduur van de film Caligula is 143:00:00 minuten.

Om te bekijken waar Caligula te zien is bekijk je de filmagenda op internet.

De film Caligula wordt afgespeeld in Engels en de volgende ondertitels zijn beschikbaar: Nederlands. 

Caligula is geproduceerd in 1979. Als de film recent is uitgebracht kun je Caligula in de bioscoop bekijken. Toch de beste plek om volop te genieten van een film! Soms zijn er ook filmavonden waarin ze oudere films weer laten zien. Bekijk de Caligula aanvangstijden op de website van de bioscoop van jouw keuzen.

Caligula heeft het volgende advies qua leeftijd: 16 jaar.

Als je een film wilt huren kun je soms kiezen voor de blue ray optie, dan bekijk je de film in een betere schermresolutie. Check dus zeker of Caligula in blue ray te bekijken is.

Tinto Brass is de regisseur van Caligula.