1. sciencefiction
  2. Contact

Film Contact

5/5

Ontdek bij ons alles over de film Contact. Wie is de belangrijkse acteur, welke genre heeft de film, is er een kijkwijzer en nog veel meer.

Uit het grote aanbod films is het soms lastig kiezen maar met de informatie die wij je geven over de film Contact weet jij of dit een film is die je graag wilt gaan zien. 

Wil je recensies van andere kijkers lezen over de film ga dan naar Contact op imdb.nl. Misschien is Contact op Netflix te bekijken, maar dat weten wij niet zeker. Of je kunt Contact streamen online als je een Contact torrent kunt downloaden. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat Contact op 123movies staat.

Specificaties over de film Contact

Schermtype

Angela Bassett

Genre

Sciencefiction

Kijkwijzer

12

Speelduur

150 minuten

Regisseur

Robert Zemeckis

Gesproken taal

Frans, Italiaans

Ondertiteling

Nederlands

Geproduceerd in welk jaar

1997

Omschrijving van de film Contact

Contact is een film die de opwinding en verwondering van de dag waarop we contact leggen met buitenaards leven tot leven brengt. Met een overweldigende visuele schwung worden de uiterste grenzen van de ruimte en onze verbeelding verkend. In deze film speelt Jodie Foster de rol van Ellie Arroway, een astronome die volledig opgaat in de wetenschap. Tegenover haar staat Matthew McConaughey als Palmer Joss, een theoloog die zijn overtuigingen baseert op zijn geloof. Hoewel ze elkaars tegenpolen zijn, worden ze samengebracht als de hoofdrolspelers in een universeel drama tijdens de aftelling naar 's werelds grootste reis ooit. Contact is een krachtige, meeslepende en emotionele film die iedereen zal raken. Het verhaal neemt je mee op een avontuurlijke reis vol spanning en verwondering. De film laat je nadenken over onze plaats in het universum en de mogelijkheid van buitenaards leven. De visuele effecten zijn adembenemend en brengen de prachtige en mysterieuze aspecten van de ruimte tot leven. De acteerprestaties van Jodie Foster en Matthew McConaughey zijn indrukwekkend en zorgen voor een diepgaande betrokkenheid bij de personages. Contact is een film die je niet alleen vermaakt, maar ook aan het denken zet. Een absolute aanrader voor liefhebbers van avontuur, sciencefiction en emotionele verhalen.

Veelgestelde vragen over de film Contact

Angela Bassett is de hoofdrolspeler in Contact. De volledige cast van Contact kun je ook via imdb bekijken.

Het genre van de film Contact is Sciencefiction.

De speelduur van de film Contact is 150 minuten.

Om te bekijken waar Contact te zien is bekijk je de filmagenda op internet.

De film Contact wordt afgespeeld in Frans, Italiaans en de volgende ondertitels zijn beschikbaar: Nederlands. 

Contact is geproduceerd in 1997. Als de film recent is uitgebracht kun je Contact in de bioscoop bekijken. Toch de beste plek om volop te genieten van een film! Soms zijn er ook filmavonden waarin ze oudere films weer laten zien. Bekijk de Contact aanvangstijden op de website van de bioscoop van jouw keuzen.

Contact heeft het volgende advies qua leeftijd: 12 jaar.

Als je een film wilt huren kun je soms kiezen voor de blue ray optie, dan bekijk je de film in een betere schermresolutie. Check dus zeker of Contact in blue ray te bekijken is.

Robert Zemeckis is de regisseur van Contact.