1. drama
  2. Donnie Darko

Film Donnie Darko

5/5

Ontdek bij ons alles over de film Donnie Darko. Wie is de belangrijkse acteur, welke genre heeft de film, is er een kijkwijzer en nog veel meer.

Uit het grote aanbod films is het soms lastig kiezen maar met de informatie die wij je geven over de film Donnie Darko weet jij of dit een film is die je graag wilt gaan zien. 

Wil je recensies van andere kijkers lezen over de film ga dan naar Donnie Darko op imdb.nl. Misschien is Donnie Darko op Netflix te bekijken, maar dat weten wij niet zeker. Of je kunt Donnie Darko streamen online als je een Donnie Darko torrent kunt downloaden. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat Donnie Darko op 123movies staat.

Specificaties over de film Donnie Darko

Schermtype

Jake Gyllenhaal

Genre

Drama | Sciencefiction | Horror

Kijkwijzer

12

Speelduur

118:00:00 minuten

Regisseur

Richard Kelly

Gesproken taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Geproduceerd in welk jaar

2001

Omschrijving van de film Donnie Darko

Donnie Darko is een mysterieuze en meeslepende film die je meeneemt op een onvergetelijke reis. Deze grensverleggende film neemt je mee in het leven van Donnie, een normale tiener uit een rustig gezin. Maar schijn bedriegt, want achter zijn alledaagse leventje schuilt een duistere kant vol geheimen en onverklaarbare gebeurtenissen. Deze film weet moeiteloos genres te combineren, van sciencefiction tot psychologische thriller, waardoor je voortdurend op het puntje van je stoel zit. Donnie Darko zal je verbeelding prikkelen en je aan het denken zetten. Met zijn unieke verhaallijn en briljante acteerprestaties van onder andere Jake Gyllenhaal, mag deze film niet ontbreken in jouw collectie. Donnie Darko is niet zomaar een film, het is een ware cultklassieker die generaties heeft geïnspireerd. Duik in de mysterieuze wereld van Donnie en laat je betoveren door de prachtige beelden en de beklemmende sfeer. Dit is een film die je keer op keer kunt bekijken en waar je telkens nieuwe details en betekenissen in zult ontdekken. Met Donnie Darko haal je een tijdloos meesterwerk in huis dat je steeds opnieuw zal verrassen en fascineren.

Veelgestelde vragen over de film Donnie Darko

Jake Gyllenhaal is de hoofdrolspeler in Donnie Darko. De volledige cast van Donnie Darko kun je ook via imdb bekijken.

Het genre van de film Donnie Darko is Drama | Sciencefiction | Horror.

De speelduur van de film Donnie Darko is 118:00:00 minuten.

Om te bekijken waar Donnie Darko te zien is bekijk je de filmagenda op internet.

De film Donnie Darko wordt afgespeeld in Engels en de volgende ondertitels zijn beschikbaar: Nederlands. 

Donnie Darko is geproduceerd in 2001. Als de film recent is uitgebracht kun je Donnie Darko in de bioscoop bekijken. Toch de beste plek om volop te genieten van een film! Soms zijn er ook filmavonden waarin ze oudere films weer laten zien. Bekijk de Donnie Darko aanvangstijden op de website van de bioscoop van jouw keuzen.

Donnie Darko heeft het volgende advies qua leeftijd: 12 jaar.

Als je een film wilt huren kun je soms kiezen voor de blue ray optie, dan bekijk je de film in een betere schermresolutie. Check dus zeker of Donnie Darko in blue ray te bekijken is.

Richard Kelly is de regisseur van Donnie Darko.