1. drama
  2. Gandhi

Film Gandhi

5/5

Ontdek bij ons alles over de film Gandhi. Wie is de belangrijkse acteur, welke genre heeft de film, is er een kijkwijzer en nog veel meer.

Uit het grote aanbod films is het soms lastig kiezen maar met de informatie die wij je geven over de film Gandhi weet jij of dit een film is die je graag wilt gaan zien. 

Wil je recensies van andere kijkers lezen over de film ga dan naar Gandhi op imdb.nl. Misschien is Gandhi op Netflix te bekijken, maar dat weten wij niet zeker. Of je kunt Gandhi streamen online als je een Gandhi torrent kunt downloaden. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat Gandhi op 123movies staat.

Specificaties over de film Gandhi

Schermtype

Niet gekend

Genre

Drama

Kijkwijzer

AL

Speelduur

183:00:00 minuten

Regisseur

Niet Gekend

Gesproken taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands | Frans | Engels

Geproduceerd in welk jaar

1982

Omschrijving van de film Gandhi

De naam van deze opmerkelijke film is "Gandhi". Het vertelt het inspirerende verhaal van een man die een wereldmacht wist te verslaan en 350 miljoen mensen wist te bevrijden. Gandhi had een nobel doel voor ogen, namelijk vrijheid, en gebruikte vrede als zijn strategie. Zijn belangrijkste wapen was echter zijn menselijkheid. De film neemt ons mee door de geschiedenis van Gandhi, een van de meest indrukwekkende persoonlijkheden van de vorige eeuw. Hij begon zijn carrière als jurist, maar na jaren van strijd voor zijn idealen werd hij een moderne Messias. Zijn passief verzet inspireerde mensen over de hele wereld en leidde uiteindelijk tot het einde van de Engelse koloniale overheersing in India. Gandhi's naam is synoniem geworden voor een levenshouding die de loop der geschiedenis heeft veranderd. Zijn verhaal blijft een bron van inspiratie voor miljoenen mensen. Deze film brengt zijn levensverhaal op een meeslepende manier tot leven en laat zien hoe één persoon echt een verschil kan maken. Mis deze kans niet om geïnspireerd te raken door de kracht van menselijkheid en vrede.

Veelgestelde vragen over de film Gandhi

Niet gekend is de hoofdrolspeler in Gandhi. De volledige cast van Gandhi kun je ook via imdb bekijken.

Het genre van de film Gandhi is Drama.

De speelduur van de film Gandhi is 183:00:00 minuten.

Om te bekijken waar Gandhi te zien is bekijk je de filmagenda op internet.

De film Gandhi wordt afgespeeld in Engels en de volgende ondertitels zijn beschikbaar: Nederlands | Frans | Engels. 

Gandhi is geproduceerd in 1982. Als de film recent is uitgebracht kun je Gandhi in de bioscoop bekijken. Toch de beste plek om volop te genieten van een film! Soms zijn er ook filmavonden waarin ze oudere films weer laten zien. Bekijk de Gandhi aanvangstijden op de website van de bioscoop van jouw keuzen.

Gandhi heeft het volgende advies qua leeftijd: AL jaar.

Als je een film wilt huren kun je soms kiezen voor de blue ray optie, dan bekijk je de film in een betere schermresolutie. Check dus zeker of Gandhi in blue ray te bekijken is.

Niet Gekend is de regisseur van Gandhi.