1. drama
  2. Hotel Rwanda

Film Hotel Rwanda

5/5

Ontdek bij ons alles over de film Hotel Rwanda. Wie is de belangrijkse acteur, welke genre heeft de film, is er een kijkwijzer en nog veel meer.

Uit het grote aanbod films is het soms lastig kiezen maar met de informatie die wij je geven over de film Hotel Rwanda weet jij of dit een film is die je graag wilt gaan zien. 

Wil je recensies van andere kijkers lezen over de film ga dan naar Hotel Rwanda op imdb.nl. Misschien is Hotel Rwanda op Netflix te bekijken, maar dat weten wij niet zeker. Of je kunt Hotel Rwanda streamen online als je een Hotel Rwanda torrent kunt downloaden. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat Hotel Rwanda op 123movies staat.

Specificaties over de film Hotel Rwanda

Schermtype

Don Cheadle

Genre

Drama

Kijkwijzer

16

Speelduur

110:00:00 minuten

Regisseur

Terry George

Gesproken taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Geproduceerd in welk jaar

2004

Omschrijving van de film Hotel Rwanda

"Hotel Rwanda" is een indrukwekkende film die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Het vertelt het verhaal van Paul Rusesabagina, een gewone man met buitengewone moed en kracht. Als hotelmanager van het luxe vijf-sterren hotel "Hotel des Milles Collines" in Rwanda, neemt Paul een ongelooflijke beslissing tijdens de burgeroorlog tussen de Hutu's en Tutsi's begin jaren '90. In een tijd van chaos en geweld biedt Paul onderdak aan meer dan twaalfhonderd Tutsi-vluchtelingen in zijn hotel. Onder deze vluchtelingen bevinden zich zakenmensen, politici en andere leden van de Tutsi-elite, die het voornaamste doelwit zijn van de Hutu-milities. Paul zet zijn eigen leven op het spel en vecht niet alleen voor de levens van de vluchtelingen, maar ook voor zijn eigen leven en dat van zijn Tutsi vrouw en kinderen. "Hotel Rwanda" is een aangrijpende film die laat zien hoe één persoon het verschil kan maken in tijden van crisis. Het toont de kracht van menselijkheid en de moed om het juiste te doen, zelfs wanneer het leven op het spel staat. Met meeslepende acteerprestaties en een meeslepend verhaal, zal deze film je gegarandeerd raken en je aan het denken zetten over de kracht van medemenselijkheid. Mis deze indrukwekkende film niet en laat je inspireren door het verhaal van Paul Rusesabagina en zijn onvergetelijke daad van moed.

Veelgestelde vragen over de film Hotel Rwanda

Don Cheadle is de hoofdrolspeler in Hotel Rwanda. De volledige cast van Hotel Rwanda kun je ook via imdb bekijken.

Het genre van de film Hotel Rwanda is Drama.

De speelduur van de film Hotel Rwanda is 110:00:00 minuten.

Om te bekijken waar Hotel Rwanda te zien is bekijk je de filmagenda op internet.

De film Hotel Rwanda wordt afgespeeld in Engels en de volgende ondertitels zijn beschikbaar: Nederlands. 

Hotel Rwanda is geproduceerd in 2004. Als de film recent is uitgebracht kun je Hotel Rwanda in de bioscoop bekijken. Toch de beste plek om volop te genieten van een film! Soms zijn er ook filmavonden waarin ze oudere films weer laten zien. Bekijk de Hotel Rwanda aanvangstijden op de website van de bioscoop van jouw keuzen.

Hotel Rwanda heeft het volgende advies qua leeftijd: 16 jaar.

Als je een film wilt huren kun je soms kiezen voor de blue ray optie, dan bekijk je de film in een betere schermresolutie. Check dus zeker of Hotel Rwanda in blue ray te bekijken is.

Terry George is de regisseur van Hotel Rwanda.