1. drama
  2. Michael Collins

Film Michael Collins

5/5

Ontdek bij ons alles over de film Michael Collins. Wie is de belangrijkse acteur, welke genre heeft de film, is er een kijkwijzer en nog veel meer.

Uit het grote aanbod films is het soms lastig kiezen maar met de informatie die wij je geven over de film Michael Collins weet jij of dit een film is die je graag wilt gaan zien. 

Wil je recensies van andere kijkers lezen over de film ga dan naar Michael Collins op imdb.nl. Misschien is Michael Collins op Netflix te bekijken, maar dat weten wij niet zeker. Of je kunt Michael Collins streamen online als je een Michael Collins torrent kunt downloaden. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat Michael Collins op 123movies staat.

Specificaties over de film Michael Collins

Schermtype

Ian Hart

Genre

Drama

Kijkwijzer

12

Speelduur

133:00:00 minuten

Regisseur

Neil Jordan

Gesproken taal

Engels, Frans, Italiaans

Ondertiteling

Nederlands | Engels | Frans

Geproduceerd in welk jaar

1996

Omschrijving van de film Michael Collins

Michael Collins doet denken aan het epische verhaal van 'Braveheart'. Deze film is gebaseerd op het leven van een van de meest bewonderde strijders voor vrijheid in onze tijd. Michael Collins neemt je mee op een meeslepende reis door zijn strijd voor de onafhankelijkheid van Ierland. Filmmaker Neil Jordan, bekend van 'The Crying Game', heeft met deze film een meesterwerk afgeleverd dat zijn carrière zal definiëren. De keuze van de cast is niets minder dan indrukwekkend. Liam Neeson schittert als de charismatische Michael Collins, terwijl acteurs Stephen Rea en Aidan Quinn hun talenten bijdragen aan de onvergetelijke vertolking van dit historische verhaal. En laten we vooral Julia Roberts niet vergeten, die een adembenemende rol vertolkt als de liefde van Collins' leven. Maar Michael Collins is niet alleen een film met geweldige acteerprestaties. De cinematografie en de mensen achter de camera hebben een meesterwerk gecreëerd dat je keer op keer zal blijven raken. Deze film brengt de geschiedenis tot leven en laat je meeleven met de strijd en opofferingen van een echte held. Met Michael Collins heb je niet alleen een film in handen, maar een tijdloos eerbetoon aan een van de grootste vrijheidsstrijders van onze tijd. Dit is een must-see voor iedereen die houdt van geschiedenis, actie en emotionele verhalen die je nog lang zullen bijblijven.

Veelgestelde vragen over de film Michael Collins

Ian Hart is de hoofdrolspeler in Michael Collins. De volledige cast van Michael Collins kun je ook via imdb bekijken.

Het genre van de film Michael Collins is Drama.

De speelduur van de film Michael Collins is 133:00:00 minuten.

Om te bekijken waar Michael Collins te zien is bekijk je de filmagenda op internet.

De film Michael Collins wordt afgespeeld in Engels, Frans, Italiaans en de volgende ondertitels zijn beschikbaar: Nederlands | Engels | Frans. 

Michael Collins is geproduceerd in 1996. Als de film recent is uitgebracht kun je Michael Collins in de bioscoop bekijken. Toch de beste plek om volop te genieten van een film! Soms zijn er ook filmavonden waarin ze oudere films weer laten zien. Bekijk de Michael Collins aanvangstijden op de website van de bioscoop van jouw keuzen.

Michael Collins heeft het volgende advies qua leeftijd: 12 jaar.

Als je een film wilt huren kun je soms kiezen voor de blue ray optie, dan bekijk je de film in een betere schermresolutie. Check dus zeker of Michael Collins in blue ray te bekijken is.

Neil Jordan is de regisseur van Michael Collins.