1. actie
  2. Oeroeg

Film Oeroeg

5/5

Ontdek bij ons alles over de film Oeroeg. Wie is de belangrijkse acteur, welke genre heeft de film, is er een kijkwijzer en nog veel meer.

Uit het grote aanbod films is het soms lastig kiezen maar met de informatie die wij je geven over de film Oeroeg weet jij of dit een film is die je graag wilt gaan zien. 

Wil je recensies van andere kijkers lezen over de film ga dan naar Oeroeg op imdb.nl. Misschien is Oeroeg op Netflix te bekijken, maar dat weten wij niet zeker. Of je kunt Oeroeg streamen online als je een Oeroeg torrent kunt downloaden. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat Oeroeg op 123movies staat.

Specificaties over de film Oeroeg

Schermtype

Jeroen Krabbé

Genre

Actie

Kijkwijzer

12

Speelduur

114:00:00 minuten

Regisseur

Hans Hylkema

Gesproken taal

Nederlands, Engels

Ondertiteling

Engels

Geproduceerd in welk jaar

1993

Omschrijving van de film Oeroeg

Na de Tweede Wereldoorlog keert Johan, een jongeman die is opgegroeid in het vooroorlogse Nederlands-Indië, terug naar zijn geboorteland als militair. Hij heeft zich vrijwillig aangemeld voor de politionele acties. Echter, bij zijn thuiskomst ontdekt hij tot zijn grote schrik dat zijn vader is vermoord. Johan verdenkt zijn jeugdvriend, Oeroeg, van deze gruwelijke daad. Vastberaden om de waarheid te achterhalen, begint Johan aan een zoektocht die hem niet alleen confronteert met zijn pijnlijke verleden, maar ook met de leugens waarmee hij is opgegroeid. Terwijl Johan Oeroeg probeert op te sporen, wordt hij geconfronteerd met de complexiteit van de werkelijkheid. De ontmoeting met Oeroeg brengt verrassende onthullingen met zich mee en Johan realiseert zich al snel dat de waarheid niet zo eenvoudig in elkaar steekt als hij aanvankelijk dacht. Oeroeg, gebaseerd op de gelijknamige debuutnovelle van Hella Haasse uit 1948, is een meeslepend verhaal dat de lezer meeneemt op een emotionele reis door het koloniale verleden van Nederlands-Indië. Het boek werpt belangrijke vragen op over identiteit, vriendschap en de invloed van sociale en culturele achtergronden op het individu. Een absolute must-read voor liefhebbers van historische fictie en diegenen die geïnteresseerd zijn in het begrijpen van de complexiteit van interculturele relaties.

Veelgestelde vragen over de film Oeroeg

Jeroen Krabbé is de hoofdrolspeler in Oeroeg. De volledige cast van Oeroeg kun je ook via imdb bekijken.

Het genre van de film Oeroeg is Actie.

De speelduur van de film Oeroeg is 114:00:00 minuten.

Om te bekijken waar Oeroeg te zien is bekijk je de filmagenda op internet.

De film Oeroeg wordt afgespeeld in Nederlands, Engels en de volgende ondertitels zijn beschikbaar: Engels. 

Oeroeg is geproduceerd in 1993. Als de film recent is uitgebracht kun je Oeroeg in de bioscoop bekijken. Toch de beste plek om volop te genieten van een film! Soms zijn er ook filmavonden waarin ze oudere films weer laten zien. Bekijk de Oeroeg aanvangstijden op de website van de bioscoop van jouw keuzen.

Oeroeg heeft het volgende advies qua leeftijd: 12 jaar.

Als je een film wilt huren kun je soms kiezen voor de blue ray optie, dan bekijk je de film in een betere schermresolutie. Check dus zeker of Oeroeg in blue ray te bekijken is.

Hans Hylkema is de regisseur van Oeroeg.