1. oorlog
  2. Patton

Film Patton

5/5

Ontdek bij ons alles over de film Patton. Wie is de belangrijkse acteur, welke genre heeft de film, is er een kijkwijzer en nog veel meer.

Uit het grote aanbod films is het soms lastig kiezen maar met de informatie die wij je geven over de film Patton weet jij of dit een film is die je graag wilt gaan zien. 

Wil je recensies van andere kijkers lezen over de film ga dan naar Patton op imdb.nl. Misschien is Patton op Netflix te bekijken, maar dat weten wij niet zeker. Of je kunt Patton streamen online als je een Patton torrent kunt downloaden. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat Patton op 123movies staat.

Specificaties over de film Patton

Schermtype

George C. Scott

Genre

Oorlog

Kijkwijzer

12

Speelduur

171 minuten

Regisseur

Franklin J. Schaffner

Gesproken taal

Engels, Frans

Ondertiteling

Engels | Frans | Grieks | Nederlands

Geproduceerd in welk jaar

1970

Omschrijving van de film Patton

Patton is een film die veel lof heeft ontvangen van critici en heeft in totaal acht Oscars gewonnen, waaronder Beste Film. Deze film biedt een meeslepend portret van een van de grootste militaire genieën van de 20e eeuw. Een van de Oscars werd toegekend aan George C. Scott voor zijn overtuigende vertolking van George Patton, de enige geallieerde generaal die daadwerkelijk angst inboezemde bij de nazi's. De charismatische en flamboyante Patton ontwierp zijn eigen uniformen, pronkte met revolvers met ivoren handgrepen en geloofde sterk dat hij in vorige levens een krijger was geweest. Hij overtrof Rommel in Afrika en na D-Day leidde hij zijn troepen in een onweerstaanbare militaire operatie door Europa. Echter, zijn eigenzinnige en briljante persoonlijkheid maakte hem zowel een rebel als een genie. Zoals Patton op indringende wijze laat zien, was zijn eigen grillige persoonlijkheid een vijand die hij nooit kon verslaan. Met zijn meeslepende verhaallijn, indrukwekkende acteerprestaties en historische nauwkeurigheid, is Patton een absolute must-see voor liefhebbers van oorlogsfilms en geschiedenis. De film biedt een diepgaand inzicht in de persoonlijkheid en prestaties van een van de meest fascinerende militaire leiders uit de geschiedenis. Bereid je voor om meegevoerd te worden op een emotionele reis vol spanning, actie en intrige terwijl je de ongeëvenaarde moed en vast.

Veelgestelde vragen over de film Patton

George C. Scott is de hoofdrolspeler in Patton. De volledige cast van Patton kun je ook via imdb bekijken.

Het genre van de film Patton is Oorlog.

De speelduur van de film Patton is 171 minuten.

Om te bekijken waar Patton te zien is bekijk je de filmagenda op internet.

De film Patton wordt afgespeeld in Engels, Frans en de volgende ondertitels zijn beschikbaar: Engels | Frans | Grieks | Nederlands. 

Patton is geproduceerd in 1970. Als de film recent is uitgebracht kun je Patton in de bioscoop bekijken. Toch de beste plek om volop te genieten van een film! Soms zijn er ook filmavonden waarin ze oudere films weer laten zien. Bekijk de Patton aanvangstijden op de website van de bioscoop van jouw keuzen.

Patton heeft het volgende advies qua leeftijd: 12 jaar.

Als je een film wilt huren kun je soms kiezen voor de blue ray optie, dan bekijk je de film in een betere schermresolutie. Check dus zeker of Patton in blue ray te bekijken is.

Franklin J. Schaffner is de regisseur van Patton.