1. oorlog
  2. Platoon

Film Platoon

5/5

Ontdek bij ons alles over de film Platoon. Wie is de belangrijkse acteur, welke genre heeft de film, is er een kijkwijzer en nog veel meer.

Uit het grote aanbod films is het soms lastig kiezen maar met de informatie die wij je geven over de film Platoon weet jij of dit een film is die je graag wilt gaan zien. 

Wil je recensies van andere kijkers lezen over de film ga dan naar Platoon op imdb.nl. Misschien is Platoon op Netflix te bekijken, maar dat weten wij niet zeker. Of je kunt Platoon streamen online als je een Platoon torrent kunt downloaden. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat Platoon op 123movies staat.

Specificaties over de film Platoon

Schermtype

Tom Berenger

Genre

Oorlog

Kijkwijzer

16

Speelduur

115:00:00 minuten

Regisseur

Oliver Stone

Gesproken taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Geproduceerd in welk jaar

2001

Omschrijving van de film Platoon

Platoon is een indrukwekkende en rauwe film, gebaseerd op de persoonlijke ervaringen van regisseur en Oscar-winnaar Oliver Stone tijdens zijn diensttijd. Met maar liefst vier Oscars, waaronder Beste Film, is dit aangrijpende en realistische verhaal een somber en onvergetelijk eerbetoon aan de moedige soldaten die gevormd werden tot geduchte strijders in de door oorlog verscheurde jungle van Vietnam. In de rol van Chris Taylor, een jonge en onervaren Amerikaan, ontdekt Charlie Sheen al snel na zijn aankomst in Vietnam dat hij niet alleen moet vechten tegen de vijandige Viet Cong, maar ook tegen de verlammende angst, fysieke uitputting en intense woede die hem overweldigen. Terwijl zijn twee commandanten, gespeeld door Tom Berenger en Willem Dafoe, een duidelijk onderscheid kunnen maken tussen de oorlog tegen de vijand en hun onderlinge strijd, raakt Taylor langzaam de grip op de realiteit kwijt. Het conflict, de chaos en de overweldigende haat zorgen ervoor dat hij steeds meer onverschillig wordt ten opzichte van het kostbaarste menselijke goed... het leven. Platoon neemt je mee op een emotionele en meeslepende reis, waarbij je als kijker wordt geconfronteerd met de gruwelen van oorlog en de verwoestende impact ervan op de menselijke geest. Met zijn krachtige vertolkingen, meesterlijke regie en onvergetelijke beelden weet deze film je van begin tot eind te grijpen. Een.

Veelgestelde vragen over de film Platoon

Tom Berenger is de hoofdrolspeler in Platoon. De volledige cast van Platoon kun je ook via imdb bekijken.

Het genre van de film Platoon is Oorlog.

De speelduur van de film Platoon is 115:00:00 minuten.

Om te bekijken waar Platoon te zien is bekijk je de filmagenda op internet.

De film Platoon wordt afgespeeld in Engels en de volgende ondertitels zijn beschikbaar: Nederlands. 

Platoon is geproduceerd in 2001. Als de film recent is uitgebracht kun je Platoon in de bioscoop bekijken. Toch de beste plek om volop te genieten van een film! Soms zijn er ook filmavonden waarin ze oudere films weer laten zien. Bekijk de Platoon aanvangstijden op de website van de bioscoop van jouw keuzen.

Platoon heeft het volgende advies qua leeftijd: 16 jaar.

Als je een film wilt huren kun je soms kiezen voor de blue ray optie, dan bekijk je de film in een betere schermresolutie. Check dus zeker of Platoon in blue ray te bekijken is.

Oliver Stone is de regisseur van Platoon.