1. Komedie
  2. Princess Bride

Film Princess Bride

5/5

Ontdek bij ons alles over de film Princess Bride. Wie is de belangrijkse acteur, welke genre heeft de film, is er een kijkwijzer en nog veel meer.

Uit het grote aanbod films is het soms lastig kiezen maar met de informatie die wij je geven over de film Princess Bride weet jij of dit een film is die je graag wilt gaan zien. 

Wil je recensies van andere kijkers lezen over de film ga dan naar Princess Bride op imdb.nl. Misschien is Princess Bride op Netflix te bekijken, maar dat weten wij niet zeker. Of je kunt Princess Bride streamen online als je een Princess Bride torrent kunt downloaden. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat Princess Bride op 123movies staat.

Specificaties over de film Princess Bride

Schermtype

Robin Wright

Genre

Komedie

Kijkwijzer

6

Speelduur

138:00:00 minuten

Regisseur

Rob Reiner

Gesproken taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Geproduceerd in welk jaar

1987

Omschrijving van de film Princess Bride

Princess Bride, de 'Shrek van de jaren 80'... Een sprookjeskomedie van hoge kwaliteit. Deze film neemt je mee op een betoverende reis vol humor en avontuur. Het is een klassiek sprookje, maar met een unieke twist. Regisseur Rob Reiner heeft met zijn indrukwekkende talent een meesterwerk gecreëerd dat zowel kinderen als volwassenen zal bekoren. Princess Bride zorgde in de jaren 80 voor een ware opleving van het fantasy-genre in België en Nederland. Samen met andere iconische films zoals Never Ending Story en Willow heeft deze film een blijvende indruk achtergelaten. Het verhaal wordt verteld door een charmante grootvader aan zijn kleinzoon, en neemt je mee naar een magische wereld vol prinsessen, piraten en heldhaftige avonturiers. De cast van Princess Bride bestaat uit getalenteerde acteurs zoals Billy Crystal, Peter Falk, Robin Wright, Cary Elwes, Fred Savage, Mandy Patinkin, Chris Sarandon, Carol Kane en Mel Smith. Deze geweldige acteurs brengen het verhaal tot leven en zorgen voor een onvergetelijke filmervaring. De prachtige muziek, grotendeels gecomponeerd door Mark Knopfler, maakt het plaatje compleet. Het thema "Storybook Love", geschreven en gezongen door Willy De Ville, is een waar kippenvelmoment. Princess Bride is een tijdloze film die nog steeds fris en verrassend is, zelfs na al die jaren.

Veelgestelde vragen over de film Princess Bride

Robin Wright is de hoofdrolspeler in Princess Bride. De volledige cast van Princess Bride kun je ook via imdb bekijken.

Het genre van de film Princess Bride is Komedie.

De speelduur van de film Princess Bride is 138:00:00 minuten.

Om te bekijken waar Princess Bride te zien is bekijk je de filmagenda op internet.

De film Princess Bride wordt afgespeeld in Engels en de volgende ondertitels zijn beschikbaar: Nederlands. 

Princess Bride is geproduceerd in 1987. Als de film recent is uitgebracht kun je Princess Bride in de bioscoop bekijken. Toch de beste plek om volop te genieten van een film! Soms zijn er ook filmavonden waarin ze oudere films weer laten zien. Bekijk de Princess Bride aanvangstijden op de website van de bioscoop van jouw keuzen.

Princess Bride heeft het volgende advies qua leeftijd: 6 jaar.

Als je een film wilt huren kun je soms kiezen voor de blue ray optie, dan bekijk je de film in een betere schermresolutie. Check dus zeker of Princess Bride in blue ray te bekijken is.

Rob Reiner is de regisseur van Princess Bride.