1. drama
  2. Benedetta

Film Benedetta

5/5

Ontdek bij ons alles over de film Benedetta. Wie is de belangrijkse acteur, welke genre heeft de film, is er een kijkwijzer en nog veel meer.

Uit het grote aanbod films is het soms lastig kiezen maar met de informatie die wij je geven over de film Benedetta weet jij of dit een film is die je graag wilt gaan zien. 

Wil je recensies van andere kijkers lezen over de film ga dan naar Benedetta op imdb.nl. Misschien is Benedetta op Netflix te bekijken, maar dat weten wij niet zeker. Of je kunt Benedetta streamen online als je een Benedetta torrent kunt downloaden. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat Benedetta op 123movies staat.

Specificaties over de film Benedetta

Schermtype

Charlotte Rampling

Genre

Drama

Kijkwijzer

16

Speelduur

126 minuten

Regisseur

Paul Verhoeven

Gesproken taal

Frans

Ondertiteling

Nederlands

Geproduceerd in welk jaar

2021

Omschrijving van de film Benedetta

In Benedetta wordt het leven van de jonge Benedetta op zijn kop gezet wanneer ze beweert dat ze Jezus kan zien. Als toegewijde non in het klooster van Pescia leidt ze een vroom bestaan, maar haar visioenen zorgen voor opschudding binnen de kloostergemeenschap. Gevoelens van verbazing en wantrouwen komen naar boven, vooral wanneer Benedetta zich laat verleiden door een novice. Is ze werkelijk gezegend met het vermogen om Jezus te aanschouwen of is ze slechts een bedriegster? Het verhaal van Benedetta speelt zich af tegen de achtergrond van een meedogenloze pestepidemie die buiten de kloostermuren woedt. Terwijl de ziekte genadeloos toeslaat, bereikt het machtsspel tussen de voor- en tegenstanders van Benedetta ongekende hoogtes. De kloostergemeenschap wordt verscheurd door twijfel en angst, terwijl Benedetta's geloof en reputatie op het spel staan. Met Benedetta wordt de kijker meegenomen op een intrigerende reis vol mysterie en conflict. Het is een film die niet alleen de grenzen van geloof en spiritualiteit verkent, maar ook de menselijke drang naar macht en controle. De visuele pracht en de sterke acteerprestaties tillen het verhaal naar een hoger niveau en zorgen voor een meeslepende kijkervaring. Benedetta is een must-see voor liefhebbers van historische drama's en intrigerende verhalen die de diepste menselijke emoties verkennen.

Veelgestelde vragen over de film Benedetta

Charlotte Rampling is de hoofdrolspeler in Benedetta. De volledige cast van Benedetta kun je ook via imdb bekijken.

Het genre van de film Benedetta is Drama.

De speelduur van de film Benedetta is 126 minuten.

Om te bekijken waar Benedetta te zien is bekijk je de filmagenda op internet.

De film Benedetta wordt afgespeeld in Frans en de volgende ondertitels zijn beschikbaar: Nederlands. 

Benedetta is geproduceerd in 2021. Als de film recent is uitgebracht kun je Benedetta in de bioscoop bekijken. Toch de beste plek om volop te genieten van een film! Soms zijn er ook filmavonden waarin ze oudere films weer laten zien. Bekijk de Benedetta aanvangstijden op de website van de bioscoop van jouw keuzen.

Benedetta heeft het volgende advies qua leeftijd: 16 jaar.

Als je een film wilt huren kun je soms kiezen voor de blue ray optie, dan bekijk je de film in een betere schermresolutie. Check dus zeker of Benedetta in blue ray te bekijken is.

Paul Verhoeven is de regisseur van Benedetta.