1. drama
  2. Lion

Film Lion

5/5

Ontdek bij ons alles over de film Lion. Wie is de belangrijkse acteur, welke genre heeft de film, is er een kijkwijzer en nog veel meer.

Uit het grote aanbod films is het soms lastig kiezen maar met de informatie die wij je geven over de film Lion weet jij of dit een film is die je graag wilt gaan zien. 

Wil je recensies van andere kijkers lezen over de film ga dan naar Lion op imdb.nl. Misschien is Lion op Netflix te bekijken, maar dat weten wij niet zeker. Of je kunt Lion streamen online als je een Lion torrent kunt downloaden. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat Lion op 123movies staat.

Specificaties over de film Lion

Schermtype

David Wenham

Genre

Drama

Kijkwijzer

12

Speelduur

115 minuten

Regisseur

Garth Davis

Gesproken taal

Engels | Frans

Ondertiteling

Frans | Nederlands

Geproduceerd in welk jaar

2016

Omschrijving van de film Lion

Lion is een film die gebaseerd is op het ontroerende, waargebeurde verhaal van Saroo Brierley, een jongen uit India. Het verhaal begint wanneer Saroo per ongeluk op een trein belandt die hem ver weg voert van zijn thuis en familie. Deze treinreis brengt hem duizenden kilometers door India, waarbij hij uiteindelijk belandt in de drukke straten van Calcutta. Gedurende zijn avontuurlijke reis door India moet Saroo zien te overleven in een voor hem volledig onbekende en overweldigende omgeving. Hij ontmoet nieuwe mensen, maakt vrienden en leert te vertrouwen op zijn eigen kracht en doorzettingsvermogen. Saroo's uiteindelijke doel is om zijn familie terug te vinden en terug te keren naar waar hij thuishoort. Lion is een meeslepende film die je meeneemt op een emotionele reis vol spanning en hoop. Het verhaal laat zien dat zelfs in de moeilijkste tijden, de kracht van liefde en de wil om te overleven ons kunnen leiden naar een gelukkige hereniging. Met prachtige beelden, sterke acteerprestaties en een aangrijpend verhaal, is Lion een absolute aanrader voor liefhebbers van inspirerende en hartverwarmende films.

Veelgestelde vragen over de film Lion

David Wenham is de hoofdrolspeler in Lion. De volledige cast van Lion kun je ook via imdb bekijken.

Het genre van de film Lion is Drama.

De speelduur van de film Lion is 115 minuten.

Om te bekijken waar Lion te zien is bekijk je de filmagenda op internet.

De film Lion wordt afgespeeld in Engels | Frans en de volgende ondertitels zijn beschikbaar: Frans | Nederlands. 

Lion is geproduceerd in 2016. Als de film recent is uitgebracht kun je Lion in de bioscoop bekijken. Toch de beste plek om volop te genieten van een film! Soms zijn er ook filmavonden waarin ze oudere films weer laten zien. Bekijk de Lion aanvangstijden op de website van de bioscoop van jouw keuzen.

Lion heeft het volgende advies qua leeftijd: 12 jaar.

Als je een film wilt huren kun je soms kiezen voor de blue ray optie, dan bekijk je de film in een betere schermresolutie. Check dus zeker of Lion in blue ray te bekijken is.

Garth Davis is de regisseur van Lion.