1. drama
  2. Spijt

Film Spijt

5/5

Ontdek bij ons alles over de film Spijt. Wie is de belangrijkse acteur, welke genre heeft de film, is er een kijkwijzer en nog veel meer.

Uit het grote aanbod films is het soms lastig kiezen maar met de informatie die wij je geven over de film Spijt weet jij of dit een film is die je graag wilt gaan zien. 

Wil je recensies van andere kijkers lezen over de film ga dan naar Spijt op imdb.nl. Misschien is Spijt op Netflix te bekijken, maar dat weten wij niet zeker. Of je kunt Spijt streamen online als je een Spijt torrent kunt downloaden. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat Spijt op 123movies staat.

Specificaties over de film Spijt

Schermtype

Robin Boissevain

Genre

Drama

Kijkwijzer

9

Speelduur

90:00:00 minuten

Regisseur

Dave Schram

Gesproken taal

Nederlands

Ondertiteling

Nederlands | Engels

Geproduceerd in welk jaar

2013

Omschrijving van de film Spijt

Jochem heeft het zwaar te verduren op school. Hij wordt constant gepest door het groepje van Sanne. Klassenleraar Tino is te druk bezig met populair doen voor de leerlingen en grijpt niet in. David, een klasgenoot van Jochem, ergert zich hieraan, maar durft zelf ook niet zijn mond open te doen. Op een gegeven moment organiseert meester Tino een klassenfeest, waar de band van David, Youssef, Niels en Nienke kan optreden. David hoopt dat hij indruk kan maken op Vera, het leukste meisje van de klas. Echter, wanneer alles misgaat tijdens het feest, heeft David geen oog meer voor Jochem, die het slachtoffer wordt van zijn pestkoppen. De volgende ochtend krijgt de hele klas van de rector te horen dat Jochem de avond ervoor niet is thuisgekomen... De film Spijt is een aangrijpend verhaal over pesten en de gevolgen hiervan. Het laat zien hoe de gepeste Jochem steeds verder in de problemen raakt en uiteindelijk zelfs verdwijnt. De film benadrukt het belang van vriendschap, medeleven en het opkomen voor elkaar. Daarnaast illustreert het de schadelijke effecten van pesten en de verantwoordelijkheid van zowel de pestkoppen als de omstanders om hier tegenin te gaan. Spijt is gebaseerd op het gelijknamige boek van Carry Slee en is een meeslepende en emotionele film die jongeren en volwassenen laat nadenken over hun gedrag en de impact ervan op anderen. Het verhaal wordt verteld vanuit.

Veelgestelde vragen over de film Spijt

Robin Boissevain is de hoofdrolspeler in Spijt. De volledige cast van Spijt kun je ook via imdb bekijken.

Het genre van de film Spijt is Drama.

De speelduur van de film Spijt is 90:00:00 minuten.

Om te bekijken waar Spijt te zien is bekijk je de filmagenda op internet.

De film Spijt wordt afgespeeld in Nederlands en de volgende ondertitels zijn beschikbaar: Nederlands | Engels. 

Spijt is geproduceerd in 2013. Als de film recent is uitgebracht kun je Spijt in de bioscoop bekijken. Toch de beste plek om volop te genieten van een film! Soms zijn er ook filmavonden waarin ze oudere films weer laten zien. Bekijk de Spijt aanvangstijden op de website van de bioscoop van jouw keuzen.

Spijt heeft het volgende advies qua leeftijd: 9 jaar.

Als je een film wilt huren kun je soms kiezen voor de blue ray optie, dan bekijk je de film in een betere schermresolutie. Check dus zeker of Spijt in blue ray te bekijken is.

Dave Schram is de regisseur van Spijt.