1. Komedie
  2. Amelie

Film Amelie

5/5

Ontdek bij ons alles over de film Amelie. Wie is de belangrijkse acteur, welke genre heeft de film, is er een kijkwijzer en nog veel meer.

Uit het grote aanbod films is het soms lastig kiezen maar met de informatie die wij je geven over de film Amelie weet jij of dit een film is die je graag wilt gaan zien. 

Wil je recensies van andere kijkers lezen over de film ga dan naar Amelie op imdb.nl. Misschien is Amelie op Netflix te bekijken, maar dat weten wij niet zeker. Of je kunt Amelie streamen online als je een Amelie torrent kunt downloaden. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat Amelie op 123movies staat.

Specificaties over de film Amelie

Schermtype

Audrey Tautou

Genre

Komedie

Kijkwijzer

6

Speelduur

122 minuten

Regisseur

Jean-Pierre Jeunet

Gesproken taal

Frans

Ondertiteling

Nederlands

Geproduceerd in welk jaar

2001

Omschrijving van de film Amelie

Stel je voor aan Amelie (Audrey Tautou). Ze is een jonge, onschuldige en naïeve vrouw die verlangt naar ware liefde. Als twintiger in het bruisende Parijs beseft ze langzaam maar zeker dat ze haar eigen geluk moet najagen en volledig open moet staan voor haar omgeving. Dit hartverwarmende hedendaagse sprookje heeft maar liefst 5 Oscar-nominaties ontvangen. Amelie is een film die je meeneemt op een betoverende reis door de straten van Parijs. Je wordt ondergedompeld in de kleurrijke en levendige wereld van Amelie. Terwijl je haar ontmoet, zul je jezelf verliezen in haar ontroerende zoektocht naar liefde en geluk. Deze film laat je glimlachen, lachen en zelfs een traantje wegpinken. Met de prachtige vertolking van Audrey Tautou als Amelie en een meeslepend verhaal dat je van begin tot eind boeit, is deze film een absolute must-see. Of je nu een liefhebber bent van romantiek, avontuur of gewoon een goed verhaal, Amelie zal je zeker betoveren. Dus zet jezelf schrap voor een onvergetelijke ervaring met deze bekroonde film.

Veelgestelde vragen over de film Amelie

Audrey Tautou is de hoofdrolspeler in Amelie. De volledige cast van Amelie kun je ook via imdb bekijken.

Het genre van de film Amelie is Komedie.

De speelduur van de film Amelie is 122 minuten.

Om te bekijken waar Amelie te zien is bekijk je de filmagenda op internet.

De film Amelie wordt afgespeeld in Frans en de volgende ondertitels zijn beschikbaar: Nederlands. 

Amelie is geproduceerd in 2001. Als de film recent is uitgebracht kun je Amelie in de bioscoop bekijken. Toch de beste plek om volop te genieten van een film! Soms zijn er ook filmavonden waarin ze oudere films weer laten zien. Bekijk de Amelie aanvangstijden op de website van de bioscoop van jouw keuzen.

Amelie heeft het volgende advies qua leeftijd: 6 jaar.

Als je een film wilt huren kun je soms kiezen voor de blue ray optie, dan bekijk je de film in een betere schermresolutie. Check dus zeker of Amelie in blue ray te bekijken is.

Jean-Pierre Jeunet is de regisseur van Amelie.