1. romantiek
  2. Casablanca

Film Casablanca

5/5

Ontdek bij ons alles over de film Casablanca. Wie is de belangrijkse acteur, welke genre heeft de film, is er een kijkwijzer en nog veel meer.

Uit het grote aanbod films is het soms lastig kiezen maar met de informatie die wij je geven over de film Casablanca weet jij of dit een film is die je graag wilt gaan zien. 

Wil je recensies van andere kijkers lezen over de film ga dan naar Casablanca op imdb.nl. Misschien is Casablanca op Netflix te bekijken, maar dat weten wij niet zeker. Of je kunt Casablanca streamen online als je een Casablanca torrent kunt downloaden. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat Casablanca op 123movies staat.

Specificaties over de film Casablanca

Schermtype

Humphrey Bogart

Genre

Romantiek

Kijkwijzer

16

Speelduur

98 minuten

Regisseur

Michael Curtiz

Gesproken taal

Engels, Frans, Italiaans

Ondertiteling

Duits | Engels voor doven en slechthorenden | Frans | Nederlands | Portugees | Spaans

Geproduceerd in welk jaar

1942

Omschrijving van de film Casablanca

Casablanca: Je stapt er gemakkelijk in, maar het is een stuk moeilijker om eruit te komen, vooral als je op de zwarte lijst van de Nazi's staat. Bovenaan deze lijst prijkt de naam van Victor Laszlo, een Tsjechische verzetsleider. Hij heeft maar één hoop: Rick Blaine (Humphrey Bogart), een cynische Amerikaan die altijd zijn eigen hachje redt en zeker niet zijn nek uitsteekt voor Victors vrouw Ilsa, zijn ex-geliefde die zijn hart heeft gebroken. Dus, wanneer Ilsa zichzelf aanbiedt in ruil voor Victors veilige vlucht uit het land, staat de verbitterde Rick voor een dilemma: wat is belangrijker, zijn eigen geluk of de ontelbare levens die op het spel staan? In deze meeslepende film wordt Casablanca het toneel van een onvergetelijke liefdesdriehoek, waarin passie, verraad en opoffering samenkomen. Deze tijdloze klassieker neemt je mee naar het turbulente Casablanca tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met zijn kenmerkende sfeer, indrukwekkende dialogen en onvergetelijke personages, blijft Casablanca een film die je keer op keer wilt beleven. Voel de spanning in de lucht terwijl de personages worstelen met hun emoties en de moeilijke keuzes die hen te wachten staan. Laat je meeslepen door het romantische verhaal en de prachtige cinematografie die het tijdperk van Casablanca tot leven brengt. Casablanca is niet zoma.

Veelgestelde vragen over de film Casablanca

Humphrey Bogart is de hoofdrolspeler in Casablanca. De volledige cast van Casablanca kun je ook via imdb bekijken.

Het genre van de film Casablanca is Romantiek.

De speelduur van de film Casablanca is 98 minuten.

Om te bekijken waar Casablanca te zien is bekijk je de filmagenda op internet.

De film Casablanca wordt afgespeeld in Engels, Frans, Italiaans en de volgende ondertitels zijn beschikbaar: Duits | Engels voor doven en slechthorenden | Frans | Nederlands | Portugees | Spaans. 

Casablanca is geproduceerd in 1942. Als de film recent is uitgebracht kun je Casablanca in de bioscoop bekijken. Toch de beste plek om volop te genieten van een film! Soms zijn er ook filmavonden waarin ze oudere films weer laten zien. Bekijk de Casablanca aanvangstijden op de website van de bioscoop van jouw keuzen.

Casablanca heeft het volgende advies qua leeftijd: 16 jaar.

Als je een film wilt huren kun je soms kiezen voor de blue ray optie, dan bekijk je de film in een betere schermresolutie. Check dus zeker of Casablanca in blue ray te bekijken is.

Michael Curtiz is de regisseur van Casablanca.