1. drama
  2. Jeanne D’Arc

Film Jeanne D'Arc

5/5

Ontdek bij ons alles over de film Jeanne D'Arc. Wie is de belangrijkse acteur, welke genre heeft de film, is er een kijkwijzer en nog veel meer.

Uit het grote aanbod films is het soms lastig kiezen maar met de informatie die wij je geven over de film Jeanne D'Arc weet jij of dit een film is die je graag wilt gaan zien. 

Wil je recensies van andere kijkers lezen over de film ga dan naar Jeanne D'Arc op imdb.nl. Misschien is Jeanne D'Arc op Netflix te bekijken, maar dat weten wij niet zeker. Of je kunt Jeanne D'Arc streamen online als je een Jeanne D'Arc torrent kunt downloaden. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat Jeanne D'Arc op 123movies staat.

Specificaties over de film Jeanne D'Arc

Schermtype

Lise Leplat Prudhomme

Genre

Drama

Kijkwijzer

12

Speelduur

138 minuten

Regisseur

Bruno Dumont

Gesproken taal

Frans

Ondertiteling

Nederlands

Geproduceerd in welk jaar

2021

Omschrijving van de film Jeanne D'Arc

Het verhaal van de heldin Jeanne d'Arc uit de vijftiende eeuw is al talloze keren verfilmd, maar nog nooit zo uniek en experimenteel als in deze versie van Bruno Dumont. In deze aangrijpende musical neemt Dumont ons mee naar het leven van Jeanne, geïnspireerd door de geschriften van de bekende katholieke dichter Charles Péguy. Na haar jeugdjaren en haar roeping door God, concentreert deze film zich op het einde van haar leven. Jeanne heeft het Franse leger geleid naar overwinning tijdens de Honderdjarige Oorlog, maar de triomf wordt al snel gevolgd door een verwoestende aanklacht van ketterij. In dit meeslepende verhaal worden we getuige van het proces waarin Jeanne wordt beschuldigd en geconfronteerd wordt met de harde realiteit van haar tijd. Dumont weet de kijker te betoveren met zijn excentrieke en vernieuwende aanpak, waarbij hij de grenzen van de traditionele vertelvormen doorbreekt. Jeanne D'Arc is een meesterwerk dat de kijker meesleept in een emotionele en visueel verbluffende reis door het leven van een van de meest inspirerende vrouwen uit de geschiedenis. Met zijn unieke stijl en aandacht voor detail weet Dumont een verhaal te creëren dat zowel indrukwekkend als ontroerend is. Mis deze unieke filmervaring niet en laat je betoveren door de onvergetelijke Jeanne D'Arc.

Veelgestelde vragen over de film Jeanne D'Arc

Lise Leplat Prudhomme is de hoofdrolspeler in Jeanne D'Arc. De volledige cast van Jeanne D'Arc kun je ook via imdb bekijken.

Het genre van de film Jeanne D'Arc is Drama.

De speelduur van de film Jeanne D'Arc is 138 minuten.

Om te bekijken waar Jeanne D'Arc te zien is bekijk je de filmagenda op internet.

De film Jeanne D'Arc wordt afgespeeld in Frans en de volgende ondertitels zijn beschikbaar: Nederlands. 

Jeanne D'Arc is geproduceerd in 2021. Als de film recent is uitgebracht kun je Jeanne D'Arc in de bioscoop bekijken. Toch de beste plek om volop te genieten van een film! Soms zijn er ook filmavonden waarin ze oudere films weer laten zien. Bekijk de Jeanne D'Arc aanvangstijden op de website van de bioscoop van jouw keuzen.

Jeanne D'Arc heeft het volgende advies qua leeftijd: 12 jaar.

Als je een film wilt huren kun je soms kiezen voor de blue ray optie, dan bekijk je de film in een betere schermresolutie. Check dus zeker of Jeanne D'Arc in blue ray te bekijken is.

Bruno Dumont is de regisseur van Jeanne D'Arc.