1. drama
  2. Kenau

Film Kenau

5/5

Ontdek bij ons alles over de film Kenau. Wie is de belangrijkse acteur, welke genre heeft de film, is er een kijkwijzer en nog veel meer.

Uit het grote aanbod films is het soms lastig kiezen maar met de informatie die wij je geven over de film Kenau weet jij of dit een film is die je graag wilt gaan zien. 

Wil je recensies van andere kijkers lezen over de film ga dan naar Kenau op imdb.nl. Misschien is Kenau op Netflix te bekijken, maar dat weten wij niet zeker. Of je kunt Kenau streamen online als je een Kenau torrent kunt downloaden. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat Kenau op 123movies staat.

Specificaties over de film Kenau

Schermtype

Monic Hendrickx

Genre

Drama | Oorlog | Avontuur

Kijkwijzer

12

Speelduur

110:00:00 minuten

Regisseur

Maarten Treurniet

Gesproken taal

Nederlands

Ondertiteling

Nederlands

Geproduceerd in welk jaar

2014

Omschrijving van de film Kenau

In het historische Haarlem van december 1572, te midden van de harde onderdrukking van de Hollandse opstand door het leger van Alva, staat weduwe Kenau Hasselaer aan het roer van haar scheepswerf alsof er geen oorlog woedt. Echter, wanneer haar jongste dochter Gertruide betrokken raakt bij het verzet en in handen valt van de Spaansgezinden, kan Kenau niet langer passief blijven. Terwijl ze hout levert om de stadspoorten te versterken, vecht ze samen met de dappere vrouwen van Haarlem onvermoeibaar tegen de Spanjaarden. Legerkapitein Wigbolt Ripperda, gespeeld door Barry Atsma, wil liever zelf de leiding behouden, maar kan al snel niet anders dan erkennen dat samenwerken met deze moedige vrouwen de beste keuze is voor de stad. Slechts één persoon wordt buitengesloten: Kathelijne, de overgebleven dochter van Kenau. Vraagt Kenau zich af of ze haar wel kan vertrouwen, of heeft ze een andere reden om haar buiten het vrouwenleger te houden? In deze historische film, genaamd "Kenau", worden de kijker meegenomen naar een periode waarin moed en doorzettingsvermogen van vrouwen een cruciale rol speelden in de strijd voor vrijheid. Met de bekende actrice Monic Hendrickx in de hoofdrol, wordt het verhaal van Kenau Hasselaer op indrukwekkende wijze tot leven gebracht. De film laat zien hoe Kenau, ondanks haar verlies en verdriet, haar kracht.

Veelgestelde vragen over de film Kenau

Monic Hendrickx is de hoofdrolspeler in Kenau. De volledige cast van Kenau kun je ook via imdb bekijken.

Het genre van de film Kenau is Drama | Oorlog | Avontuur.

De speelduur van de film Kenau is 110:00:00 minuten.

Om te bekijken waar Kenau te zien is bekijk je de filmagenda op internet.

De film Kenau wordt afgespeeld in Nederlands en de volgende ondertitels zijn beschikbaar: Nederlands. 

Kenau is geproduceerd in 2014. Als de film recent is uitgebracht kun je Kenau in de bioscoop bekijken. Toch de beste plek om volop te genieten van een film! Soms zijn er ook filmavonden waarin ze oudere films weer laten zien. Bekijk de Kenau aanvangstijden op de website van de bioscoop van jouw keuzen.

Kenau heeft het volgende advies qua leeftijd: 12 jaar.

Als je een film wilt huren kun je soms kiezen voor de blue ray optie, dan bekijk je de film in een betere schermresolutie. Check dus zeker of Kenau in blue ray te bekijken is.

Maarten Treurniet is de regisseur van Kenau.