1. kinderen familie
  2. Shrek

Film Shrek

5/5

Ontdek bij ons alles over de film Shrek. Wie is de belangrijkse acteur, welke genre heeft de film, is er een kijkwijzer en nog veel meer.

Uit het grote aanbod films is het soms lastig kiezen maar met de informatie die wij je geven over de film Shrek weet jij of dit een film is die je graag wilt gaan zien. 

Wil je recensies van andere kijkers lezen over de film ga dan naar Shrek op imdb.nl. Misschien is Shrek op Netflix te bekijken, maar dat weten wij niet zeker. Of je kunt Shrek streamen online als je een Shrek torrent kunt downloaden. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat Shrek op 123movies staat.

Specificaties over de film Shrek

Schermtype

John Lithgow

Genre

Kinderen & Familie | Animatie

Kijkwijzer

6

Speelduur

133 minuten

Regisseur

Andrew Adamson

Gesproken taal

Nederlands, Engels

Ondertiteling

Nederlands

Geproduceerd in welk jaar

2001

Omschrijving van de film Shrek

Shrek is een ongekend coole held die je nog nooit eerder hebt gezien! Dit hartverwarmende sprookje voor zowel jong als oud neemt je mee op een hilarisch avontuur met deze grote, vriendelijke, groene reus en zijn knotsgekke metgezel Donkey. Donkey, een ezel die alles voor Shrek doet, behalve zijn mond houden. In het betoverende land van Far Far Away leeft Shrek, een ogenschijnlijk angstaanjagend wezen met een hart van goud. Achter zijn indrukwekkende verschijning schuilt echter een zachtaardige ziel die verlangt naar een leven vol rust en vrede. Maar zijn droom wordt verstoord wanneer Lord Farquaad, een gemene heerser, besluit alle sprookjeswezens uit zijn koninkrijk te verbannen. Vastbesloten om zijn rustige bestaan terug te krijgen, gaat Shrek op een onvergetelijk avontuur met Donkey, een hilarisch grappige ezel die alles behalve subtiel is. Samen trotseren ze angstaanjagende draken, redden ze prinsessen en ontdekken ze de ware betekenis van vriendschap. Shrek is niet zomaar een film, het is een tijdloos verhaal dat jong en oud vermaakt en inspireert. Bereid je voor op een rollercoaster van emoties, van bulderend gelach tot ontroerende momenten, en laat je betoveren door de magie van Shrek.

Veelgestelde vragen over de film Shrek

John Lithgow is de hoofdrolspeler in Shrek. De volledige cast van Shrek kun je ook via imdb bekijken.

Het genre van de film Shrek is Kinderen & Familie | Animatie.

De speelduur van de film Shrek is 133 minuten.

Om te bekijken waar Shrek te zien is bekijk je de filmagenda op internet.

De film Shrek wordt afgespeeld in Nederlands, Engels en de volgende ondertitels zijn beschikbaar: Nederlands. 

Shrek is geproduceerd in 2001. Als de film recent is uitgebracht kun je Shrek in de bioscoop bekijken. Toch de beste plek om volop te genieten van een film! Soms zijn er ook filmavonden waarin ze oudere films weer laten zien. Bekijk de Shrek aanvangstijden op de website van de bioscoop van jouw keuzen.

Shrek heeft het volgende advies qua leeftijd: 6 jaar.

Als je een film wilt huren kun je soms kiezen voor de blue ray optie, dan bekijk je de film in een betere schermresolutie. Check dus zeker of Shrek in blue ray te bekijken is.

Andrew Adamson is de regisseur van Shrek.