1. actie
  2. The Godfather

Film The Godfather

5/5

Ontdek bij ons alles over de film The Godfather. Wie is de belangrijkse acteur, welke genre heeft de film, is er een kijkwijzer en nog veel meer.

Uit het grote aanbod films is het soms lastig kiezen maar met de informatie die wij je geven over de film The Godfather weet jij of dit een film is die je graag wilt gaan zien. 

Wil je recensies van andere kijkers lezen over de film ga dan naar The Godfather op imdb.nl. Misschien is The Godfather op Netflix te bekijken, maar dat weten wij niet zeker. Of je kunt The Godfather streamen online als je een The Godfather torrent kunt downloaden. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat The Godfather op 123movies staat.

Specificaties over de film The Godfather

Schermtype

Marlon Brando

Genre

Actie

Kijkwijzer

16

Speelduur

170:00:00 minuten

Regisseur

Francis Ford Coppola

Gesproken taal

Engels, Frans

Ondertiteling

Nederlands

Geproduceerd in welk jaar

1972

Omschrijving van de film The Godfather

In het meesterwerk van Francis Ford Coppola, genaamd "The Godfather", speelt Marlon Brando de rol van de patriarch van de Corleone familie en werd hiervoor bekroond met een Oscar ®. Deze film geeft op angstaanjagende wijze een beeld van de opkomst en de dreigende ondergang van de Corleone familie binnen de georganiseerde misdaad in de Verenigde Staten. Coppola weet meesterlijk de balans te vinden tussen het veilige familieleven en de duistere wereld van misdaad. Gebaseerd op de bestseller van Mario Puzo en met een ijzersterke cast bestaande uit onder andere Al Pacino, James Caan en Robert Duvall, was deze film maar liefst tien keer genomineerd voor een Academy Award® en heeft er uiteindelijk drie gewonnen, waaronder die voor Beste Film in 1972. "The Godfather" is een doordringende en briljante film die je meeneemt in de fascinerende wereld van de georganiseerde misdaad. Het verhaal, gebaseerd op een bestseller, is meeslepend en zit vol met spannende plotwendingen. De acteerprestaties van de cast, met Marlon Brando in de hoofdrol, zijn van een uitzonderlijk niveau en worden terecht erkend met een Oscar ®. Regisseur Francis Ford Coppola weet op indrukwekkende wijze de sfeer van zowel het veilige familieleven als de duistere misdaadwereld over te brengen. De film is niet alleen een visueel spektakel, maar ook een meeslepend verhaal dat je van begin tot eind in zijn greep.

Veelgestelde vragen over de film The Godfather

Marlon Brando is de hoofdrolspeler in The Godfather. De volledige cast van The Godfather kun je ook via imdb bekijken.

Het genre van de film The Godfather is Actie.

De speelduur van de film The Godfather is 170:00:00 minuten.

Om te bekijken waar The Godfather te zien is bekijk je de filmagenda op internet.

De film The Godfather wordt afgespeeld in Engels, Frans en de volgende ondertitels zijn beschikbaar: Nederlands. 

The Godfather is geproduceerd in 1972. Als de film recent is uitgebracht kun je The Godfather in de bioscoop bekijken. Toch de beste plek om volop te genieten van een film! Soms zijn er ook filmavonden waarin ze oudere films weer laten zien. Bekijk de The Godfather aanvangstijden op de website van de bioscoop van jouw keuzen.

The Godfather heeft het volgende advies qua leeftijd: 16 jaar.

Als je een film wilt huren kun je soms kiezen voor de blue ray optie, dan bekijk je de film in een betere schermresolutie. Check dus zeker of The Godfather in blue ray te bekijken is.

Francis Ford Coppola is de regisseur van The Godfather.