1. thrillers
  2. Scream

Film Scream

5/5

Ontdek bij ons alles over de film Scream. Wie is de belangrijkse acteur, welke genre heeft de film, is er een kijkwijzer en nog veel meer.

Uit het grote aanbod films is het soms lastig kiezen maar met de informatie die wij je geven over de film Scream weet jij of dit een film is die je graag wilt gaan zien. 

Wil je recensies van andere kijkers lezen over de film ga dan naar Scream op imdb.nl. Misschien is Scream op Netflix te bekijken, maar dat weten wij niet zeker. Of je kunt Scream streamen online als je een Scream torrent kunt downloaden. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat Scream op 123movies staat.

Specificaties over de film Scream

Schermtype

Courteney Cox

Genre

Thrillers

Kijkwijzer

16

Speelduur

106 minuten

Regisseur

Wes Craven

Gesproken taal

Engels | Frans

Ondertiteling

Frans | Nederlands

Geproduceerd in welk jaar

1996

Omschrijving van de film Scream

In het spannende horrorverhaal "Scream" worden de inwoners van Santa Rosa, waaronder scholiere Sidney, geconfronteerd met een angstaanjagende seriemoordenaar. Deze gestoorde moordenaar maakt gebruik van gruwelijke trucs die rechtstreeks uit horrorfilms lijken te komen. De eerste onschuldige slachtoffers vallen, waaronder Sidney's klasgenootje Casey Becker. Ondanks deze huiveringwekkende gebeurtenissen lijken haar vrienden het niet al te serieus te nemen. Sidney raakt echter steeds meer bezorgd, vooral wanneer sensatiejournaliste Gale Weathers in het stadje arriveert en politiebeambte Dewey afleidt met haar charmes. Sidney, die zich bewust is van de horrorfilmreferenties, beseft dat zij de enige is die de moordenaar kan stoppen. Maar is haar kennis van horrorfilms voldoende om haar te helpen in deze angstaanjagende strijd? Met een mix van spanning, horror en mysterie is "Scream" een meeslepend verhaal dat de kijker op het puntje van zijn stoel houdt. Het verhaal gaat dieper dan alleen een moordmysterie en onderzoekt ook de invloed van horrorfilms op de samenleving. Bereid je voor op een enge en zenuwslopende reis terwijl je Sidney volgt terwijl ze vecht tegen de psychopathische seriemoordenaar. Durf jij het aan om "Scream" te kijken?

Veelgestelde vragen over de film Scream

Courteney Cox is de hoofdrolspeler in Scream. De volledige cast van Scream kun je ook via imdb bekijken.

Het genre van de film Scream is Thrillers.

De speelduur van de film Scream is 106 minuten.

Om te bekijken waar Scream te zien is bekijk je de filmagenda op internet.

De film Scream wordt afgespeeld in Engels | Frans en de volgende ondertitels zijn beschikbaar: Frans | Nederlands. 

Scream is geproduceerd in 1996. Als de film recent is uitgebracht kun je Scream in de bioscoop bekijken. Toch de beste plek om volop te genieten van een film! Soms zijn er ook filmavonden waarin ze oudere films weer laten zien. Bekijk de Scream aanvangstijden op de website van de bioscoop van jouw keuzen.

Scream heeft het volgende advies qua leeftijd: 16 jaar.

Als je een film wilt huren kun je soms kiezen voor de blue ray optie, dan bekijk je de film in een betere schermresolutie. Check dus zeker of Scream in blue ray te bekijken is.

Wes Craven is de regisseur van Scream.